UA-63671840-1
Behandlingar

  De vanligaste sökorsakerna hos en kiropraktor brukar vara ryggont, ischiassmärta, nackspärr och musarm. Då många av våra patienter utövar någon form av sport på elitnivå behandlar vi ofta olika typer idrottsskador av både akut och kronisk art. Andra vanligt förekommande sökorsaker på kliniken är smärta i samband med graviditet och spänningshuvudvärk.
  Vår grundfilosofi är att hela kroppen måste vara i balans för att uppnå fullgod funktion och hälsa. Kroppen själv eftersträvar alltid denna balans men kan bara arbeta med de förutsättningar man ger den. Ett enskilt negativt stimuli kan orsaka stora effekter på hela rörelseapparaten. Det kan räcka med psykisk belastning för att man ska få spänningar i muskulaturen med påföljande smärta. Smärtan i sin tur kan vara psykiskt påfrestande och det är lätt att fastna i en ond cirkel. Det gäller att identifiera den svaga länken i kroppskedjan för att kunna ta kontroll över sin egen hälsa. Som kiropraktorer lägger vi vikt vid att finna orsaken till smärtan, som inte nödvändigtvis sitter där det gör ont. Detta för att få ett så långvarigt positivt resultat av behandlingen som möjligt.

  Vad kan en Kiropraktor behandla?
  • Akut och långvarigt ryggont
  • Spänningar i nacke, axlar & whiplash
  • Ischias
  • Muskelstelhet
  • Nackspärr
  • Stelhet
  • Ledbesvär
  • Idrottsskador
  • Domningar
  • Utstrålande smärta
  • Huvudvärk och yrsel

  Vi arbetar med vetenskapligt underbyggda metoder såsom kiropraktisk justering, trigger-punktsbehandling, PNF-töjning, strain-counterstrain mm.
  Komplementärt arbetar vi också med Dry Needling, en akupunkturform som används för att få muskulaturen att slappna av.
  Skador kräver vanligen en efterföljande rehabilitering och då kan vi hjälpa till att upprätta en individuell rehabiliteringsplan.
  Nu kan vi kan även erbjuda Radial Shockwave-therapy på kliniken.
  Shockwave är en snabb, effektiv, välbeprövad och vetenskaplig tryckvågsbehandling för att få bukt med belastningsskador i rörelseapparaten. Kroniska besvär såsom tennisarmbåge, kalkaxel, hopparknä, benhinneproblematik och hälsporre har visat sig svara bra på denna typ av behandling.
  Stötvågorna genereras av ett pneumatiskt tryck och centreras mot smärtan genom ett munstycke med ett rörligt huvud. Behandlingen ger ökad ämnesomsättning i området vilket förbättrar läkningsprocessen och minskar substans P, som är en smärtmediator. Minskning av substans P i ett smärtande område ger en hög smärtlindrande effekt. En känd orsak till kroniska besvär kring lederna är förekomsten av ärrbildningar och kalk i senor och muskelfästen. Stötvågorna kan hjälpa till att bryta ned dessa till mindre beståndsdelar och därigenom påskynda läkning.

  Viktigt att veta om Shockwave:

  • Personer med hjärtbesvär, ökad blödningsbenägenhet samt gravida bör ej behandlas med denna metod.

  • Du bör undvika att medicinera med någon typ av antiinflammatoriskt preparat eller kyla med is eller annan metod för att bromsa inflammatoriska processer i kroppen då du tar behandling med stötvågor.

  • Du bör undvika belastning av det behandlade området upp till tre dygn efter behandling.


  shockwave


  For information in English, email
  patrik@kiropraktorbolaget.se.

  Vi på Kiropraktorbolaget var först i Sverige med att sälja Correct Toes och nu distribuerar vi även till underleverantörer.

  För att köpa Correct Toes kontakta Patrik på patrik@kiropraktorbolaget.se eller på 0708123613 (ring eller smsa). Ett par kostar 550 kronor. Att skicka dem inom Sverige kostar 30 kronor per par. De skickas då som icke spårbart brev. Du kan betala med kort, kontanter eller mot faktura.

  Vad är Correct Toes och hur fungerar de?

  Correct Toes är tåseparerare tillverkade i medicinsk silikon. De separerar tårna och gör att de återgår till sina naturliga anatomiska positioner. Varför är då detta viktigt? De allra flesta spenderar en stor del av livet i skor som är för smala längst fram och följden av detta blir att tårna tvingas ihop. Över tid förändras hela fotens anatomi och tårna stannar i denna sammanpressade position hos många människor. Detta är fullständigt onaturligt och leder ofta (men inte alltid) till smärtor och andra besvär i fötterna/ tårna. En följd av detta blir också att fötternas naturliga funktion och rörlighet inte fungerar och därmed kan besvären sprida sig till andra delar av kroppen också. Det kan exempelvis ge besvär i underben, knäleder, höftleder, bäckenet, ryggen/ nacken och andra typer av fotbesvär.

  Correct Toes hjälper foten tillbaka till den naturliga positionen där tårna är separerade och långsamt kommer fotens anatomi att återgå till detta. I slutändan är målet att foten ska återfå sin naturliga form och funktion. Detta tar självklart lång tid. Om det tog åratal för fötterna att forma sig efter smala skor så kommer det också ta lång tid att återställa dessa förändringar. Du bör förbereda dig på att använda dina Correct Toes regelbundet i många år. Positiva förändringar kommer självklart uppstå tidigare än så. Många patienter upplever symptomlindring redan första gången de använder Correct Toes.

  Mot vilka besvär fungerar Correct Toes?

  De fungerar väldigt bra vid behandling av hallux valgus- snedställning av stortån och Mortons neurom (Mortons tå). De fungerar också bra mot invuxna tånaglar, olika former av hälsmärtor/ smärtor i fotsulan, däribland plantarfasciit, plantarfascios och hälsporre. Många patienter med underbenssmärtor (exempelvis benhinneinflammation) upplever också att Correct Toes fungerar bra.

  Correct Toes ökar stabiliteten och styrkan i hela foten och många upplever bättre balans och ökad styrka i fötter och underben vid exempelvis löpning.

  Vilken storlek ska jag ha?

  Storlek:
  S/Barn
  S/Vuxen
  M
  L
  Stacks Image 1163
  Skostorlek:
  32+
  35 - 37
  38 - 44
  45+

  Observera att storlekstabellen endast är ungefärlig. Alla människors fötter är unika både vad det gäller längd, bredd och form. Correct Toes ska inte ”skrynklas” ihop mellan dina tår, då är de antagligen för stora. Om tåseparerarna är för små kläms tårna ihop och det ska självklart heller inte ske. De allra flesta ska ha storlek Medium. Hör av dig så kan du komma förbi och prova vilka som sitter bäst.
  Mjukdelsbehandling är ett väldigt bra komplement till kiropraktisk behandling. Det vi brukar rekommendera är att man först bokar ett eller ett par besök hos kiropraktorn och sen går på massage. 

  Man kan givetvis också boka endast massagebehandling. Kontakta oss och berätta mer om dina symptom och vad du söker så ser vi till att du hamnar hos rätt terapeut. 


  Massage på jobbet?

  Vi kommer ut till er arbetsplats och ni behöver bara se till att det finns en liten enskild vrå och att chefen tar notan. Rätt bokfört är det avdragsgillt.
  Kontakta oss för offert.
  Människan är evolutionärt utvecklad för långdistanslöpning. De allra flesta tar på sig sina skor och springer utan att ha någon aning om hur de springer. ”Springa kan ju alla, man bara gör det” resonerar många. Visst är det så att de flesta kan springa men det finns många olika faktorer som påverkar hur man springer.
  Skorna är en sådan faktor som påverkar väldigt mycket men det är något de allra flesta inte har reflekterat över. Man kan faktiskt som vanlig hobbymotionär skada sig genom att springa "som vanligt".

  Hur springer du så effektivt som möjligt? Hur använder du kroppens stötdämpande system så effektivt som möjligt och därigenom förebygga skador? Hur springer du så skonsamt som möjligt? Lär dig att utveckla din löpteknik och bli en bättre löpare med oss!

  Löpteknikpass kan du boka helt separat men ofta kan det vara bra att först kontrollera att kroppen fungerar som den ska innan man börjar fila på tekniken. Det kan ju vara så att det föreligger en så pass felaktig biomekanik i övrigt att du kommer att göra dig illa oavsett löpteknik. Om du bokar både en undersökning (ev behandling) av kiropraktor, genomgång av träningsmål och fotträningsprogram efterföljt av en praktisk lektion på löpband (eller utomhus) får du rabatt på kostnaden. Detta tar drygt en timme.
  Vi kan även komma ut till ditt företag och hålla ett inspirerande seminarium för dina anställda i hur man kommer igång med löpträningen. Perfekt som ett inslag i hälsans tecken på kickoffen. Hör av dig för offert.