Om oss

Om oss- sidan                                                                                

Kiropraktorbolaget AB grundades i Stockholm år 2007 av Leg. Kiropraktor Therese Östling. Verksamheten är godkänd av Socialstyrelsen och är kvalitetssäkrad genom Kiropraktiska Föreningen i Sverige, KFS, som är Sveriges största förening för legitimerade kiropraktorer. Kiropraktorer är primärvårdgivare inom den svenska hälso- och sjukvården och är belagda med full tystnadsplikt.

Sedan starten har Kiropraktorbolaget verkat som aktör både inom företagshälsovården och på den privata marknaden samt inom elitidrotten. Vi har ett aktivt samarbete med andra vårdgivare och terapeuter samt försäkringsbolag. Detta gör det möjligt att alltid sätta patienternas bästa i fokus. Om vi gör bedömningen att det helt eller delvis finns en bättre väg att gå för att nå våra högt satta mål har vi spetskompetens i de flesta inriktningarna att tillgå inom vårt nätverk. I våra lokaler finns det andra kiropraktorer, massageterapeuter, yogainstruktörer och medicinsk fotvård att tillgå. Vi samarbetar även med sjukgymaster/ fysioterapeuter, psykologer, ortopedläkare och akupunktörer.

Kiropraktorbolaget har inte något landstingsavtal och frikort gäller inte, detta innebär att man som patient själv betalar för sin behandling. Med rätt bokfört underlag är behandlingarna fullt avdragsgilla för företag och kan därför i vissa fall bekostas av arbetsgivaren. Betalning sker kontant, med kontokort, Swish eller mot faktura enligt överenskommelse. Legitimerad vård är momsbefriad och företaget är godkänt för F-skatt.

Therese Östling

Leg. Kiropraktor

070 - 413 78 23
therese@kiropraktorbolaget.se

Therese är klinikchef och verksamhetsansvarig på Kiropraktorbolaget. Hon har arbetat som kiropraktor sedan 2001 och är utbildad vid Skandinaviska Kiropraktorhögskolan i Solna. Tidigare har hon drivit och varit delägare i en hälso- och spaanläggning i centrala Stockholm med flera anställda massörer, hudterapeuter och ett PT-gym. Therese har även suttit som ordförande i KFS Stockholmsregion i tre år och varit huvudlärare i kroppsmassage på Privatskolan för Hudvård och Spa. Hon går regelbundet vidareutbildningar som arrangeras av världsledande kiropraktorer och läkare. Hon är också utbildad i Dynamic Neuromuscular Stabilization, DNS, för The Prague School of Rehabilitation and Manual Medicine.

Mail: therese@kiropraktorbolaget.se
Mobil: 070 - 413 78 23

Besöksadress: Wallingatan 35

Patrik Vilhelmson

Leg. Kiropraktor

070 - 812 36 13
patrik@kiropraktorbolaget.se

Patrik har en femårig kiropraktorutbildning och tog examen 2012 vid Skandinaviska Kiropraktorhögskolan i Solna. Han har jobbat som massör sedan 2008 och har sedan dess bland annat tagit hand om Kiropraktorbolagets patienter. Patriks stora intresse för biomekanik och träning har lett honom in i löpteknikens olika labyrinter. Han tävlar själv i triathlon och brinner för barfotalöpning. Bli inte förvånad om du träffar honom barfota i snömodden. Patrik har gått flera vidareutbildningar inom löpteknik och delar gärna med sig av sin förvärvade kunskap. Under årens lopp har han hållit många föreläsningar och workshops inom ämnet. Som aktiv golfare med 5,1 i hcp är Patrik även ansvarig för Kiropraktorbolagets golfsektion där han erbjuder hjälp med en biomekaniskt mer korrekt och effektiv golfsving.

Mail: patrik@kiropraktorbolaget.se
Mobil: 070 - 812 36 13

Besöksadress: Wallingatan 35