Correct toes

For information in English, email patrik@kiropraktorbolaget.se.

Vi på Kiropraktorbolaget var först i Sverige med att sälja Correct Toes och nu distribuerar vi även till underleverantörer. 

För att köpa Correct Toes kontakta Patrik på patrik@kiropraktorbolaget.se eller på 0708123613 (ring eller smsa). Ett par kostar 590 kronor. Att skicka dem inom Sverige kostar 30 kronor per par. De skickas då som icke spårbart brev. Du kan betala med kort, kontanter eller mot faktura.

Vad är Correct Toes och hur fungerar de?

Correct Toes är tåseparerare tillverkade i medicinsk silikon. De separerar tårna och gör att de återgår till sina naturliga anatomiska positioner. Varför är då detta viktigt? De allra flesta spenderar en stor del av livet i skor som är för smala längst fram och följden av detta blir att tårna tvingas ihop. Över tid förändras hela fotens anatomi och tårna stannar i denna sammanpressade position hos många människor. Detta är fullständigt onaturligt och leder ofta (men inte alltid) till smärtor och andra besvär i fötterna/ tårna. En följd av detta blir också att fötternas naturliga funktion och rörlighet inte fungerar och därmed kan besvären sprida sig till andra delar av kroppen också. Det kan exempelvis ge besvär i underben, knäleder, höftleder, bäckenet, ryggen/ nacken och andra typer av fotbesvär.

Correct Toes hjälper foten tillbaka till den naturliga positionen där tårna är separerade och långsamt kommer fotens anatomi att återgå till detta. I slutändan är målet att foten ska återfå sin naturliga form och funktion. Detta tar självklart lång tid. Om det tog åratal för fötterna att forma sig efter smala skor så kommer det också ta lång tid att återställa dessa förändringar. Du bör förbereda dig på att använda dina Correct Toes regelbundet i många år. Positiva förändringar kommer självklart uppstå tidigare än så. Många patienter upplever symptomlindring redan första gången de använder Correct Toes. 

Mot vilka besvär fungerar Correct Toes?

De fungerar väldigt bra vid behandling av hallux valgus- snedställning av stortån och Mortons neurom (Mortons tå). De fungerar också bra mot invuxna tånaglar, olika former av hälsmärtor/ smärtor i fotsulan, däribland plantarfasciit, plantarfascios och hälsporre. Många patienter med underbenssmärtor (exempelvis benhinneinflammation) upplever också att Correct Toes fungerar bra.

Correct Toes ökar stabiliteten och styrkan i hela foten och många upplever bättre balans och ökad styrka i fötter och underben vid exempelvis löpning.

Behandlingar på arbetsplatsen?

Vi kommer ut till er arbetsplats och ni behöver bara se till att det finns en liten enskild vrå och att chefen tar notan. Rätt bokfört är det avdragsgillt.
Kontakta oss för offert.

« Tillbaka