Löpteknik

Människan är evolutionärt utvecklad för långdistanslöpning. De allra flesta tar på sig sina skor och springer utan att ha någon aning om hur de springer. ”Springa kan ju alla, man bara gör det” resonerar många. Visst är det så att de flesta kan springa men det finns många olika faktorer som påverkar hur man springer. 
Skorna är en sådan faktor som påverkar väldigt mycket men det är något de allra flesta inte har reflekterat över. Man kan faktiskt som vanlig hobbymotionär skada sig genom att springa "som vanligt".

Hur springer du så effektivt som möjligt? Hur använder du kroppens stötdämpande system så effektivt som möjligt och därigenom förebygga skador? Hur springer du så skonsamt som möjligt? Lär dig att utveckla din löpteknik och bli en bättre löpare med oss!

Löpteknikpass kan du boka helt separat men ofta kan det vara bra att först kontrollera att kroppen fungerar som den ska innan man börjar fila på tekniken. Det kan ju vara så att det föreligger en så pass felaktig biomekanik i övrigt att du kommer att göra dig illa oavsett löpteknik. Om du bokar både en undersökning (ev behandling) av kiropraktor, genomgång av träningsmål och fotträningsprogram efterföljt av en praktisk lektion på löpband (eller utomhus) får du rabatt på kostnaden. Detta tar drygt en timme.
Vi kan även komma ut till ditt företag och hålla ett inspirerande seminarium för dina anställda i hur man kommer igång med löpträningen. Perfekt som ett inslag i hälsans tecken på kickoffen. Hör av dig för offert.

« Tillbaka